//
you're reading...
Entrevistes

“Catalunya no està preparada encara per la independència”

Núria Giné va ser escollida el passat 20 de desembre com a cap local de Convergència Democràtica de Catalunya a Balaguer. Durant tres mesos exercirà el càrrec en funcions a l’espera del Congrès Nacional de la formació, però Giné actua de líder com si fos una autèntica veterana. Desmentit tots els rumors, assegura que hi ha pau interna en el si de CiU, i afirma que es treballa dur per Balaguer, una ciutat “amb totes les potencialitats per ser capdavantera a Catalunya”. Per Àlvar Llobet

 

Quina feina ha de fer el cap de la secció local de CDC a Balaguer?

Conèixer bé el funcionament intern del partit, coordinar la militància, obrir-se a la societat, i sobretot, fer de corretja de transmissió entre la ciutadania i l’equip de govern del consistori municipal. Crec que des de Convergència Democràtica de Catalunya hem de treballar per ser una fàbrica d’idees per Balaguer. Gestionar tot el potencial que tenim i acollir tot aquell que tingui propostes a fer. El partit està obert a tots els suggeriments que es vulguin fer. Des de que hem treballat en aquesta direcció hem notat un augment de militants. Cal seguir en aquesta línia.

Quants són a la ciutat?

En total 192 militants de CDC i 8 de les joves de JNC, una formació que va recuperar la seva tasca l’abril passat i que suposa una injecció d’energia molt necessària en qualsevol formació. Hem de fer-la servir com a eina per estendre els nostres postulats de ciutat i de país.

Quins són?

Balaguer ha de ser una ciutat molt participativa i plural. Socialment cohesionada i econòmicament capdavantera a la comarca de la Noguera.

Com es fa tot això?

La ciutadania s’ha de creure en primer lloc els potencials que té la ciutat i a partir d’aquí difondre’ls arreu. Si no som conscients del què tenim mai ho podrem vendre. D’ençà del passat mes de juny, la ciutat ha viscut un seguit d’actes que han evidenciat la vitalitat de la societat. La diada de l’11 de setembre, la Festa Major, la Fira de Santa Llúcia, els actes de la Marató… són un bon termòmetre que indica el grau de complicitat dels balaguerins amb la seva ciutat. El nou equip de govern té molt clar el treball en aquesta línia i així ho continuarà fent. Acció i reacció. La gent es mou si la fas moure.

No obstant hi ha qui es queixa que la ciutat té un problema de projecció. Ho creu així?

Projectar és fàcil, i més en època de bonança com les que havíem tingut. Repeteixo que el que cal és veure i assumir els potencials que tenim. El Centre Històric, per exemple, és molt explotable turísticament. Serà difícil, però la base la tenim. Les sensacions que hem anat rebent en aquests mesos de govern són molt positius en aquest sentit. Som una ciutat imparable si ens la creiem.

Té la sensació que els balaguerins van votar per Josep Maria Roigé més per desconfiança i cansament cap a Miquel Aguilà, que no pas per convicció a les propostes de CiU?

Roigé va guanyar els comicis de maig, i aquest és un fet innegable. A finals de l’anterior legislatura es va iniciar la publicació dels butlletins de la federació on es parlava de la paràlisi del govern municipal d’aleshores en molts temes. Creiem que aquest fet va quallar en la societat i com a resposta vam obtenir l’alcaldia mesos després. D’altra banda, un fet evident que valida aquesta tesi són les eleccions generals del passat 20 de novembre, on CiU va triplicar en vots al PSC.

Creu que les eleccions generals va ser un examen pel govern municipal?

Sens dubte. La línia que estem portant és correcta, i hi ha una majoria silenciosa que valora positivament la tasca que s’està fent. En aquest sentit, el passat 20 de novembre vam poder veure que la ciutadania està al nostre costat. Cal però no adormir-nos i seguir treballant com fins ara perquè l’autèntica revàlida la passarem d’aquí 4 anys.

Històricament la secció local de CiU de Balaguer ha viscut amb poca cohesió i amb moltes famílies internes. Com està la situació actual?

Convergència i Unió està unida i forta. Tenim la sort de governar la ciutat i el treball per Balaguer el fem colze a colze. Amb això no vull dir que no hi hagin desavinences ideològiques puntuals. Amb tants militants com tenim és ben normal que no tothom tingui les mateixes idees.

És bona la relació de Convergència amb Unió Democràtica a Balaguer?

No ha estat mai dolenta. Tot han estat especulacions i rumors que els han interessat a alguns sectors. Es va fer una campanya conjunta amb la gent d’UDC, l’equip de govern és cohesionat i fins i tot diria que hi ha una bona relació personal amb els nostres socis.

Hi ha independentisme en el si de CDC?

Sí, i cada cop més.

Però Artur Mas mai s’ha definit explícitament com independentista. No creu que, si ho fes, ajudaria molta gent a resoldre els dubtes sobre la sobirania de Catalunya?

El president Mas és independentista i crec que ho farà públic en menys de dos anys.

Per què no ara?

Estratègia política. Les darreres campanyes electorals de CiU han estat basades en el pacte fiscal. El president de la Generalitat ha de ser molt curós amb les seves paraules i calibrar-les sempre.

Amb una majoria absoluta del PP a Madrid i les voluntats del nou president del govern espanyol de retallar competències a les autonomies, creu que és possible encara el pacte fiscal?

És difícil, però s’ha de demanar per aturar la sagnia de l’espoli fiscal. La solució més bona per Catalunya seria la independència, però encara no està preparada per això. En aquest sentit, la solució del pacte fiscal és la millor per tal de gestionar els nostres recursos.

El govern de la Generalitat ha traspassat les línies vermelles amb les retallades?

Els ajustos pressupostaris són necessaris per redreçar el país. La despesa que havia fet l’executiu anterior ens ha deixat una herència molt dura per gestionar. Ara a Espanya passarà el mateix.

Tem que Catalunya pagui també els ajustos que aplicarà Madrid?

Pot passar. La Generalitat ha realitzat retalls en sectors de la seva competència. Ara amb la nova política que aplicarà el Partit Popular és possible que hi hagin funcionaris que vegin retallats els sous.

Un desig pel nou any que comença demà?

Tan de bo el 2012 sigui pròsper en vitalitat social.Hem de continuar treballant per dotar a la ciutat de màxima vida i sobretot al centre històric, un dels puntals que hem de potenciar. de cara al futur. El nou any ha de ser també el d’aquells empresaris que tinguis l’atreviment d’invertir i de crear riquesa, un fet que ens és molt necessari.

Anuncis

Debats

One thought on ““Catalunya no està preparada encara per la independència”

  1. Cohesió entre CDC i UDC a Balaguer, es faltar a la veritat, i que hi haguí 2 regidors penjant d’un fil per la tossuderia d’una persona en acabar amb ells i amb UDC, com va dir fa un mesos en una reunió i que el cap de CDC de Lleida, delegat del govern a la capital del Segrià, que li va tenir que retreure les paraules dites, doncs molt de cohesió no es, veritat?.
    A part de no respectar la paraula donada, abans de les eleccions, tampoc es una bona manera d’actuar i mes quant hi ha gent dins de CDC que diu que es tindria que complir, com ho van dir en l’assamblea del passat dia 20 de desembre, ja que va amb els seus ideal, i no com alguns que sembla que viuen al marge de la llei.

    Que per cert tindríem que saber si en aquesta assamblea eren tots de CDC ja que hi havia alguns regidors independents, i per tant desconec si tenen dret a vot, o estaven allà per filosofia amb el partit, llavors ja no son tan independents, no?.

    Posted by la guineu de balaguer | 02/01/2012, 16:43

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 15 other followers

Anuncis
%d bloggers like this: