//
you're reading...
Balaguer

Fogons 2.0

El seu és un dels blogs culinaris més seguits de l’estat, però a la Dolors Mateu li agrada dir que l’únic que fa és “la cuina de tota la vida”. Defugint qualsevol afany de protagonisme, l’interès per la xarxa d’aquesta balaguerina li va sobrevenir fa poc més de tres anys, quan els seus fills van regalar-li un blog en blanc perquè hi anés penjant les receptes. L’èxit, des de llavors, ha estat meteòric. Tant, que nombroses empreses es disputen els seus consells de de cara a futures campanyes publicitàries.

La Dolors Mateu mai va pensar que la seva idea de deixar un llegat culinari als seus fills la duria a les més altes cotes de popularitat 2.0. L’entrada a Internet d’aquesta blogger balaguerina va suposar que nombroses receptes, prop ja de 630, veiessin la llum. Moltes d’elles, al voltant de 400, són de collita pròpia que ara, amb l’espai a la xarxa http://blogdecuina.blogspot.com/, comparteix amb els més de 2.500 visitants que té cada dia. Tota una sorpresa ja que “mai vaig dir que tenia un blog”.

No obstant, amb un estil planer i mostrant unes receptes senzilles, Mateu ha posicionat el seu espai a la xarxa com un dels de referència, i prova d’això és la seva impossibilitat per respondre l’allau de comentaris i preguntes que rep a diari. “Tinc molts comentaris que no puc respondre. Estaria tot el dia sense fer res més” assegura la blogger, que intenta però cobrir les demandes que els seus seguidors li fan. Aquestes peticions es contrasten amb els molts obsequis que rep i les nombroses trucades d’empreses que li demanen consells i opinions per a futures campanyes de productes. “Em conviden a degustacions, sopars, estades… perquè doni la meva opinió” diu Mateu, que assegura que mai diu el que no creu.

La seva cuina no és més que la que s’ha fet tota la vida, aquella tradicional que s’allunya dels grans xefs, si bé admet que cuiners com Ferran Adrià o Martin Berasategui han fet evolucionar molt el món de la gastronomia. Ella es situa com a “pont” entre els grans mestres i la ciutadania, i assegura que una de les seves tasques és adaptar els plats d’elit per tal de fer-los fàcils a ulls de la societat. A l’estiu, realitza creacions fresques, digeribles i molt fàcils de fer ja que “la gent que em segueix, demana aquests tipus de plats”. És tota una icona, exemple “del potencial que tenim a Balaguer i que no ha estat descobert”.

Anuncis

Debats

2 thoughts on “Fogons 2.0

  1. Per fi m´he decidit. No podia passar per mès de FELICITARTE Dolors ets un crac amb tots els sentits de la paraula com ès diu a Vallfogona però…..amb un estil totalment propi.

    Posted by Josefina Moreno Garret | 12/01/2012, 21:43

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 15 other followers

Anuncis
%d bloggers like this: