//
you're reading...
Balaguer

Roigé dubta de l’assoliment del pacte fiscal i posa com alternativa la independència

La reclamació del pacte fiscal per part del govern de la Generalitat a l’estat espanyol és un dels debats més candents de l’actualitat i que provoca reaccions de tot tipus. Nombrosos polítics i personalitats de diversos àmbits de la societat expressen des de fa mesos els arguments a favor o en contra de la petició que farà oficial l’executiu d’Artur Mas en els propers mesos. El darrer en mostrar els seus postulats sobre el tema ha estat l’alcalde de Balaguer Josep Maria Roigé, que va afirmar la setmana passada que l’acord amb Espanya s’intueix vital per què Catalunya no perdi definitivament el lligam amb l’estat. Segons el batlle convergent “el pacte és necessari i just”, encara que va assegurar tenir dubtes sobre un acord positiu pels interessos dels catalans a tenor de la majoria absoluta que disposa el Partit Popular a Madrid. Si aquest fet s’acabés produint, Roigé va declarar que l’únic camí que li quedaria a Catalunya només seria un: la independència.

En aquest sentit l’alcalde de la capital de la Noguera va apostar per fer un planteig ferm i decidit cap a la plena sobirania ja que, si no hi ha pacte, voldrà dir que “Espanya no ens vol”. El líder de CiU creu que “no passaria res” si Catalunya marxés d’Espanya i va comparar-ho amb una parella que es divorcia. Així, creu que les relacions entre les dues nacions han d’acabar si no són “de igual a igual” perquè “no hem d’acceptar més que siguem la part de la parella que sempre acabi per pagar el beure”, encara que va voler deixar clar que en cas que Catalunya aconseguís l’estat propi, mantindria les relacions amb tots els estats de la Unió Europea, inclosa Espanya, ja que “nosaltres continuaríem sent europeus”. Roigé va acabar el seu al·legat dient “visca Catalunya lliure”.

Cal recordar que l’alcalde de Balaguer va ser nombrat el passat 14 de desembre a Vic com a vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis per la Independència, que pretén, en el termini de 2 anys, organitzar un referèndum sobre la independència a nivell de Catalunya. L’organisme, que té l’alcalde de la capital d’Osona Josep Maria Vila d’Abadal com a president, ha reunit ja més de 200 municipis del principat, d’entre els quals s’hi troba Artesa de Segre.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 15 other followers

Anuncis
%d bloggers like this: