//
you're reading...
Balaguer

L’ajuntament de Balaguer i el sector de l’hostaleria arriben a un acord per tirar endavant l’ordenança de les terrasses

L’Ajuntament de Balaguer i el sector de l’hostaleria han arribat a un acord per tirar endavant l’ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública amb taules i cadires per a terrasses i vetlladors de bars i similars. La normativa, un cop introduïdes algunes de les al·legacions presentades per propietaris de bars i restaurants, se sotmetrà ara a la votació del ple municipal que tindrà lloc el proper dijous. Al respecte, el regidor d’Urbanisme, Guifré Ricart, ha destacat que una de les modificacions més importants respecte al text aprovat inicialment en el ple del passat setembre és l’ampliació del termini per fer l’adaptació estètica, que passa de dos a sis anys, fins l’1 de gener de 2018. Cal recordar que pel que fa a les condicions estètiques, s’hauran de respectar criteris generals com ara que el mobiliari haurà de ser de materials naturals, alumini no lacat o similar o resines de color fosc.

 No es permetrà el plàstic de color blanc o de colors vius ni tampoc el mobiliari amb publicitat. Els tendals seran de roba, lona o similar i d’un color que s’integri amb el seu entorn i tampoc no podran contenir publicitat. Sí, en canvi, que s’admetrà el missatge publicitari quan es tracti de la denominació genèrica de l’establiment. No obstant això, aquesta moratòria no afecta a les qüestions que relacionades amb la seguretat i la vialitat dels vianants, que seran d’obligatori compliment des que s’aprovi definitivament i entri en vigor la normativa.

Ricart també ha explicat que s’han modificat, a petició dels locals, els horaris de tancament. Així entre l’1 d’abril i el 30 de setembre, coincidint amb la temporada d’estiu, es permetrà l’obertura de les terrasses fins a les 01.00 hores (de la nit) de dilluns a dijous, mentre que divendres i dissabte es podrà obrir fins a les 2.30 hores i els diumenges fins a les 1.30 hores. Pel que fa a la temporada d’hivern (de l’1 d’octubre al 31 de març) l’horari de tancament de diumenge a dijous serà a les 22.30 hores i divendres i dissabte a mitjanit (24.00 hores). En aquest sentit, el regidor ha destacat que s’ha volgut compatibilitzar l’oci amb el dret a descans dels veïns.

L’ajuntament també ha acceptat que les terrasses puguin tenir fil musical, sempre que l’acústica i l’horari s’ajusti a les normes establertes en l’ordenança de Policia i Bon Govern. Per contra, s’han rebutjat les al·legacions que proposaven la instal·lació de tendals enganxats als porxos de la plaça del Mercadal, atenent a què es tracta d’un Bé Cultural d’Interès Nacional i que, per tant, no pot ser tapat ni alterat per cap element. Tampoc s’ha acceptat que a les terrasses s’instal·lin neveres o altres elements que suposin una ampliació del negoci. Finalment, Ricart ha indicat que aquesta normativa permetrà donar prioritat als vianants i ordenar i homogeneïtzar les terrasses.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 15 other followers

Anuncis
%d bloggers like this: