//
you're reading...
Uncategorized

Roigé aposta per mantenir obert l’escorxador municipal després que l’empresa concessionària hagi renunciat a l’explotació

L’ajuntament de Balaguer celebrarà avui, a les 8 del vespre, un ple extraordinari per tal de resoldre el contracte de concessió administrativa del servei de l’escorxador municipal, després que ahir l’empresa concessionària, Noguera Escorxadors SL, hagués renunciat a l’explotació del servei, trencant així unilateralment el contracte.

Al respecte, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha explicat que l’empresa va comunicar a finals de la setmana passada la seva decisió i que ahir va presentar formalment la petició de finalització del contracte, deixant sense feina a diversos treballadors i sense servei a petits ramaders i comerciants de Balaguer i comarca. És per aquest motiu que Roigé destaca que, ara per ara, la prioritat de l’ajuntament és el “manteniment dels llocs de treball i del servei que s’ofereix als ramaders i petits productors de la comarca”. Precisament, l’alcalde es va reunir ahir al vespre amb proveïdors i usuaris del servei per tal de trobar una solució provisional i mantenir obertes les instal·lacions. En aquest sentit, Roigé ha apuntat a la possibilitat de crear una junta gestora, integrada per ramaders, comerciants i proveïdors de l’escorxador, per garantir-ne el funcionament fins que l’ajuntament pugui adjudicar el servei a una altra concessionària.

L’empresa Noguera Escorxadors SL ha renunciat a l’explotació de l’escorxador quatre anys abans de la finalització del contracte (tenia una concessió per 20 anys), davant la impossibilitat, segons han manifestat els seus responsables a l’alcalde, de seguir assumint els costos de manteniment i pagament de les despeses d’explotació. La relació contractual amb l’ajuntament estableix que l’empresa concessionària ha de fer front a les despeses de manteniment, a la contractació del personal i a la prestació d’un servei de qualitat a les empreses que ho sol·licitin. Així mateix, Roigé ha indicat que ja ha encomanat als serveis tècnics municipals que supervisin l’estat de les instal·lacions, que estudiïn les repercussions del trencament del contracte i que comencin a buscar empreses interessades en gestionar les instal·lacions.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 15 other followers

Anuncis
%d bloggers like this: