//
you're reading...
Uncategorized

Un 28,5% dels nens de Balaguer tenen excés de pes

Els mesuraments escolars fets en el marc del programa Thao han detectat que un 28,5% dels escolars de Balaguer que han participat en l’estudi té excés de pes, una prevalença que, no obstant, és inferior a la mitjana dels municipis que participen en el programa Thao (29,3%) i a la mitjana catalana, que és del 29,4%. Dins del programa Thao durant el curs 2010-2011 es van pesar i mesurar 1.334 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys estudiants de 6 escoles del municipi de Balaguer. Del total, 665 (49,8%) són nenes i 669 (50,1%) nens. L’estudi, que es realitza per quart any consecutiu, ha detectat que la prevalença d’excés de pes és superior en les nenes (30%) respecte als nens (27,2%).

A banda dels mesuraments, el programa Thao també va distribuir entre 152 nens de 10 a 12 anys un qüestionari sobre els seus hàbits alimentaris i d’activitat física. Els resultats demostren que un 96,4% de l’alumnat participant té un nivell d’adherència mitjà o alt a la dieta mediterrània, tot i que només un 72,8% diu menjar una peça de+ fruita al dia i un 52%, dues, per la qual cosa des del programa Thao es recomana seguir fomentant el consum de fruita i verdura fins arribar a les cinc racions diàries.

Respecte a l’activitat física, s’observen bons nivells d’activitat física durant l’esbarjo (92,7%), però només un 64,7% dels alumnes fan alguna activitat física extraescolar i un 60,4%, durant el temps lliure, per la qual cosa el programa Thao també recomana augmentar el nivell d’activitat. La presentació dels resultats ha anat a càrrec de l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; la regidora de Serveis a les Persones, Rosana Montané, el responsable de l’àrea d’avaluació del programa Thao, Santi Gómez, i del coordinador local, Francesc Almira. Al respecte, Roigé ha afirmat que des de l’ajuntament se seguirà col·laborant amb el programa Thao, ja que “és important inculcar entre els més joves la importància de mantenir una dieta equilibrada, com és la mediterrània, combinada amb l’activitat esportiva”.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 15 other followers

Anuncis
%d bloggers like this: