//
you're reading...
Uncategorized

Fira Balaguer comença el seu nou cicle

Image

Balaguer s’ha volgut apuntar a la moda del canvi de cicle, i ho ha volgut fer en la seva fira.Aquest dissabte la capital de la Noguera inaugura un nou certàmen que ha canviat radicalment respecte als anys anteriors i que es fa visible amb la nova nomenclatura, FiraQ. Si els comerços de la ciutat de tota classe eren els protagonistes en les passades edicions, enguany el centre de Fira Balaguer serà el producte de la terra, de la comarca. D’aquesta manera, nombrosos bars i resaurants del municipi es disposaran en les zones habilitades al pavelló polivalent, per tal de donar una empenta a al bon menjar de la Noguera. Un total de 100 expositors acudiran a la cita que s’inaugura aquest dissabte al matí de mà del director general de Comerç del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya Josep Maria Recasens i Soriano, i on es podran veure nombroses demostracions culinàries. Avui dissabte hi haurà també la presentació de les jormades sobre cuina de proximitat emmarcada dins del projecte gastronòmic Gustum, a l’espai PRODECA, a càrrec de l’il·lustre president del Consell Comarcal de la Noguera, Pere Prat, i de Domènec Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentaries de la Generalitat de Catalunya. Cal destacara que es celebrarà un dinar popular al mateix recinte firal, que tindrà un preu de 22 euros, i un especatcle de dansa avui a la tarda a càrrec de diverses escoles de dansa de Balaguer per celebrar el dia internacional del ball.

El regidor de promoció econòmica, Toni Velimelis, va exposar les novetats que es podran trobar en aquesta nova iniciativa que s’acabarà demà diumenge. El polític va repassar punt per punt tots els canvis que s’han realitzat respecte a les edicions d’anys anteriors alhora que va remarcar també que el concepte d’alimentació i de proximitat seran els que prendran el protagonisme d’ara en endavant.  D’aquesta manera el pavelló firal acollirà un centenar d’expositors de la ciutat que es dediquen al sector de l’alimentació com bars i pubs, així com també altres empreses d’àmbits alimentaris com el de la mel o el de la Coca de Samfaina, que tindrà un gran espai dedicat amb més de 22 expositors.

Per la seva banda l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé va assegurar que el pressupost d’aquesta nova edició de Fira Balaguer  serà un 40% inferior a la de l’any passat. En aquest sentit Roigé va posar èmfasi en el canvi de model de fira i va demanar a la ciutadania que la visiti amb una mirada “generosa” i sent conscient que en aquesta primera edició es poden trobar a faltar moltes coses. Així, el convergent va fer una crida a la tranquilitat afirmant que de cara a les properes edicions es poden incloure altres empreses de Balaguer que no participaran en aquesta primera FiraQ.Finalment cal destacar el nou logo d’aquesta edició, dissenyat per Jordi Tordera i Arnau Torrente i que han volgut “fugir dels clàssics dissenys fets fins ara”.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Arxiu

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 15 other followers

%d bloggers like this: