//
you're reading...
Balaguer

Esquerra aprova la gestió del primer any de Roigé

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Balaguer va fer una valoració el passat dimecres de la gestió del primer any del govern de Josep Maria Roigé, qualificada de positiva “malgrat els punts d’improvisació que s’ha vist a l’executiu”. Els dos regidors de la formació, Jaume Canal i Jordi Ignasi Vidal, van considerar que el batlle de la ciutat ha complert la majoria d’acords establerts el passat mes de juny que van servir per investir el convergent després de 16 anys de mandat del socialista Miquel Aguilà. Els republicans van demanar, no obstant, més celeritat en la creació d’una borsa de treball així com també en l’obertura del viver d’empreses, “un edifici que hauria de funcionar a partir d’un pla de productivitat sustentat sobre els pilars de les empreses sociosanitaries, les agroalimentaries i les noves tecnologies”. En aquest sentit Canal va recordar que el projecte va ser una idea d’ERC i que Balaguer ja no es pot esperar més per veure’l funcionar. El regidor republicà va explicitar també el seu malestar en diversos temes de ciutat que demostren “la lentitud i la poca claredat en els objectius”.

Canal va parlar de la rehabilitació del centre històric, “que s’ha de fer buscant el consens amb veïns i comerciants” i de la eliminació de l’Institut Municipal de Progrés i Cultura (IMPIC), una decisió gens compartida pels republicans ja que, segons van afirmar, suposa “la divisió de competències”. Per la seva banda Vidal va demanar informació a l’alcaldia sobre l’auditoria laboral a tenor que “L’hem estat esperant durant molts mesos i el marge de confiança i de paciència s’està acabant”, al mateix temps que va afirmar que “Roigé ha anat canviant l’estratègia sobre la remodelació interna de l’Ajuntament ens últims mesos”. Així, Vidal va recordar que a principis de mandat, el convergent posava l’auditoria com a única línia a seguir per executar els canvis mentre que ara “ja valora altres coses”. El polític independentista va declarar que ERC de Balaguer ha mantingut en tot moment una actitud positiva i de confiança envers el nou executiu, si bé va advertir que a partir de setembre s’endurirà el control a l’Ajuntament ja que “l’any de marge per assentar-se al consistori ja ha passat En l’eix social, els dos polítics van considerar molt positiu per la capital de la Noguera que s’hagi respectat el pacte d’investidura al no rebaixar les partides d’ensenyament al mateix temps que va valorar com a molt bo per la ciutat que l’executiu hagi realitzat petites obres urbanístiques que “milloren la vida dels ciutadans” com es el cas de parcs infantils o voreres.

Finalment els dos regidors republicans van mostrar-se totalment a favor de la línia independentista endegada per Roigé que “implica Balaguer en la lluita per la plena sobirania”. Canal va destacar que el pacte amb CiU en matèria nacional ha de ser fort al mateix temps que va afirmar que “el paper que nosaltres creiem que s’ha de desenvolupar els municipis en aquest front és el mateix que el que proposa Convergència i Unió”.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 15 other followers

Anuncis
%d bloggers like this: