//
you're reading...
Balaguer, Futbol

“No ens fa por jugar a tercera amb joves del filial”

President del Club de Futbol Balaguer des de fa tres anys, Josep Burgués és un dels artífex de la revolució esportiva que s’ha donat a l’entitat en els darrers temps. Motivat per les circumstàncies econòmiques, els jugadors del filial han pres progressivament el protagonisme en una plantilla que tornarà a afrontar aquest any les exigències de la tercera divisió. Diu que hi ha qualitat, encara que demana més implicació de la ciutadania. “Cal que el camp s’ompli perquè som el segon equip de la província”

El pressupost del C.F.Balaguer s’ha tornat a reduir aquest any. La gestió del dia a dia del club ha de ser cada cop més difícil.

Hem de ser conscients tots plegats de la situació econòmica global i cal que actuem en conseqüència. Les aportacions econòmiques de les entitats i també les subvencions de les institucions han anat davallant en els darrers anys, un fet que ens ha obligat a ser molt seriosos a l’hora d’equilibrar les despeses i els ingressos. No és una tasca fàcil, i més si tenim en compte que quan vam agafar les regnes del club vam haver d’enfrontar-nos a una motxilla de deute que hem hagut d’anar eixugant progressivament.

S’ha liquidat tot aquest deute?

En una gran part sí, però encara ens manquen tres proveïdors per pagar. Hem aconseguit rebaixar-lo molt respecte l’any passat, tot i que encara tenim una llosa de 96.000 euros que ens impedeix que puguem gestionar el club amb tota la tranquil•litat que voldríem. Enguany no podrem encara acabar de pagar tot el que es deu malgrat que la nostra intenció és destinar gran part de les subvencions a cobrir aquest descobert.

L’actual junta paga doncs tota la mala gestió dels presidents anteriors…

Jo no li diria mala gestió. Quan va ser president en Carlos Galiano la situació econòmica era diferent, molt més bona. El club disposava d’un pressupost de 275.000 euros i els jugadors i tècnics cobraven sous elevats. Aquestes xifres no poden ser assumides actualment i per això hem hagut de fer equilibris i enfrontar-nos a impagaments. Hem de pensar que les nòmines dels jugadors s’han anat rebaixant en els darrers anys. Aquesta temporada, per exemple, la plantilla cobra un 60% menys de mitjana que l’any passat. Els pagaments als jugadors s’estructuren en tres nivells, basats en categoria i veterania.

Quines van ser les raons per les quals no es va renovar el tècnic Jordi Cortés després de la bona temporada realitzada l’any passat?

Vagi per endavant que la directiva va quedar molt contenta amb ell a nivell esportiu. Cortés és un gran entrenador i ho va demostrar. No obstant, ell tenia una idea de club que no encaixava amb la nostra. L’equip directiu creu que l’entrenador no s’ha de posar en l’àrea sanitària o jeràrquica del club. No ens vam entendre i vam decidir no renovar-lo. La relació es va deteriorar molt en els darrers mesos de la campanya passada.

Tem que es baixi el nivell de l’equip amb l’arribada de tants joves del filial?

La nostra idea sempre ha estat la d’implantar un model que anés encaminat a fer pujar gent del futbol base. La situació actual ens ha dut a bastir una plantilla on hi ha 12 jugadors del filial, i aquest fet no ens fa por, al contrari. Sabem de la qualitat d’aquests joves jugadors que, a més, estan acompanyats per veterans. Hi ha un equip equilibrat que no ha baixat el nivell de l’any passat. D’altra banda cal destacar la força en que pugen els jugadors del juvenil i de l’amateur. El futbol de Balaguer té molt futur.

Què canviarà ara amb Juanjo Tenorio a la banqueta?

Ell és un home de la casa, un referent de la nostra entitat que respecta la idea de club que té la directiva i que, sobretot, coneix als seus jugadors i els sabrà treure el màxim rendiment. D’altra banda Tenorio ens assegura una unió dins del vestuari que, probablement, pocs tècnics l’aconseguirien. Cal destacar també que a partir d’aquest any tots els equips del C.F.Balaguer aplicaran l’estil de joc de la primera plantilla. Aquesta era una idea que ja teníem en ment i ara amb Juanjo Tenorio la podem aplicar. Això ens facilitarà la pujada de jugadors del juvenil o l’amateur perquè tindran apresa la filosofia de joc.

El primer partit de lliga es va jugar en dissabte quan l’any passat es disputaven els partits en diumenge. A què és degut aquest canvi?

Hi ha diversos temes que hem de tenir en compte en aquest cas. La reducció de sou dels jugadors ens obligava a donar-los-hi facilitats en altres aspectes. Un d’aquests era el de jugar els partits en dissabte de manera que el futbol no els hipotequés tot el cap de setmana. D’altra banda necessitem que vingui més gent al camp, i el canvi d’horari obeeix a aquesta voluntat. No és una decisió permanent, només és una prova que farem en els propers partits per veure si creix l’afluència d’espectadors. A la nostra ciutat es practica molt esport els dissabtes a la tarda i potser és en aquesta franja horària que el Balaguer hauria de jugar. No hem d’oblidar que som el segon equip de la província, i com a tal hem de tenir un camp ple.

El segon equip de la província té 400 socis. No són molt pocs?

Sí. Hauríem de tenir gairebé el doble si ens volem mantenir a la tercera divisió. Per aquest motiu ens estem movent per tal d’augmentar el nombre d’afiliats. A part de trobar el millor horari també s’està plantejant implantar algunes mesures per acostar la gent al municipal. Regalar una invitació per cada soci n’és una que estem valorant.

Hi ha qui diu que a la directiva li falta gent, mans per arribar a tot arreu.

En els darrers anys ens hem anat posicionat i poc a poc ampliant l’equip directiu. Nosaltres veníem de l’àrea de futbol sala i érem pocs els que ens vam encarregar de pilotar la nau. S’està parlant amb gent per què s’integrin a la directiva, però no és fàcil perquè aquest compromís requereix molta dedicació i de manera altruista. Volem arribar a ser unes deu persones.

Seria un fracàs si l’equip baixés a primera catalana?

No ho veuríem així. La nostra aposta és arriscada, però considerem que els jugadors tenen la qualitat suficient per mantenir el nivell de la tercera divisió. Hem de pensar però que el model que apliquem és el que ha de ser en tota la categoria. Jugadors de la casa. L’època dels grans salaris al futbol amateur amb molts fitxatges de jugadors de fora ja ha passat. Estem dibuixant un nou model i cal que sigui així.

El club seria viable si hi hagués més retalls?

Seria més complicat. No podem retallar més les nòmines dels jugadors i en tot cas el que s’hauria de treballar és per augmentar ingressos de patrocinadors. La gent de Balaguer sempre s’ha portat molt bé amb el futbol i malgrat que la conjuntura econòmica sigui desfavorable per tothom, encara trobem empreses que ens ajuden. De moment però no contemplem un escenari de més rebaixa de recursos.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 16 other followers

%d bloggers like this: